Rond de Piushaven ontstaan de mooiste stukjes Tilburg.

Achter deze gevel in de Sint Sebastiaanstraat 30 Tilburg wordt al een paar weken flink geklust. Dit nieuwe project is de volgende uitdaging van Goed Werk om samen met leerlingen en leermeester tot een mooie hedendaagse woning te maken.

We kunnen je een klein kijkje geven achter de gevel. Het belooft een verrassende, modern opgezette woning te worden waarvan je nu alleen maar de voorzichtige beginselen ziet.

20190221_132900

Tijdens

 

DSC_2834

Voor

De grote zolder is nu voorzien van een flinke laag isolatie en volledig met gipsplaten betimmerd. De naden worden zorgvuldig dichtgezet en de rollers gaan er nog overheen voor de afwerking. Het dakraam was nodig aan vervanging toe en daarvoor kozen we voor een kunststof kozijn met 1 draai-kiep raam en dubbele beglazing. Geen last meer van tocht en in de toekomst geen halsbrekende schilderklus.

Het eindresultaat

Voor

 

Huidig

Tijdens

Zo wordt er op de eerste verdieping een slaapkamer opgeofferd om een badkamer van te maken. Eentje met inloopdouche en inbouwkraan, dubbele wastafel en zwevend toilet. Je ziet dat de leidingen al gelegd zijn maar dat er nog heel wat staat te gebeuren.

Het eindresultaat: sfeervol, praktisch en modern.

VOOR

Voor

 

HUIDIG

Tijdens

De overige slaapkamers krijgen allemaal vernieuwde elektraleidingen, de wanden worden strak gestukadoord en later ook getext. En met zo’n mooie badkamer in de buurt zijn de wastafels op de slaapkamers niet meer nodig.

Een mooie slaapkamer

als eindresultaat

DSC_2809

Voor

 

20190221_133425

Tijdens

En tenslotte een kijkje in de woonkamer. Natuurlijk ziet die er nu juist minder fraai uit dan toen wij er binnenkwamen maar zoals iedereen zegt, geldt hier ook: het moet eerst erger worden, wil het beter worden. Het balkenplafond maakt plaats voor een strakkere versie. De verlaging maakt het daarbij mogelijk om de vernieuwde elektraleidingen netjes in het plafond te verwerken. De wanden zijn voorbehandeld en wachten rustig af tot ook zij netjes worden afgesmeerd.

Licht en open

Een eigentijdse woonkamer