Pop-up Werkplaats

Als partner van Vast Goed Werk bv kan Goed Werk haar leerlingen kennis laten maken met alle aspecten die komen kijken bij renovatie en opknappen van een woonhuis.

Vast Goed Werk koopt een zogenoemde ‘opknapper’ in de regio Tilburg om die naar hedendaagse wensen op te knappen. Vervolgens wordt deze woning weer op de woningmarkt aangeboden voor starters.
Goed Werk verzorgt deze renovatie. Leerlingen gaan onder leiding in de uitvoering van het werk mee met de leermeesters en krijgen zo meer praktische kennis van de verschillende bouwtechnische werkzaamheden en ook meer inzicht in het volledige werkproces. Dank maar aan wat er komt kijken bij het strippen van een woning: werkvolgorde, veiligheid, afvalstromen maar ook hergebruik en duurzaamheid, vervangen en aanpassen van leidingwerk, beplaten of betegelen van wanden, plaatsen van nieuwe keuken of sanitair, schilder- en texwerk, opknappen van de tuin. Een groot scala aan activiteiten waarbij leerlingen in de praktijk kunnen ervaren wat hen echt ligt.